Ρωσία: Ο Πούτιν προειδοποιεί τις χώρες τις Δύσης ότι θα χτυπήσει με πυρηνικά όπλα, ακόμα και αν επιτεθούν με συμβατικά όπλα σε Ρωσία ή Λευκορωσία. Ακούν οι Έλληνες Ευρωβουλετές…;

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν χτυπηθεί με συμβατικούς πυραύλους και ότι η Μόσχα θα θεωρούσε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της που υποστηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη ως κοινή επίθεση.

Η απόφασή του να αλλάξει το επίσημο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας είναι η απάντηση του Κρεμλίνου στις συζητήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία σχετικά με το εάν θα δοθεί ή όχι στην Ουκρανία άδεια να εκτοξεύσει συμβατικούς δυτικούς πυραύλους στη Ρωσία.

Ο Πούτιν, ανοίγοντας μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι οι αλλαγές ήταν ως απάντηση σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο που είχε δημιουργήσει νέες απειλές και κινδύνους για τη Ρωσία.

Ο 71χρονος αρχηγός του Κρεμλίνου, ο κύριος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, είπε ότι ήθελε να υπογραμμίσει μια βασική αλλαγή συγκεκριμένα.

«Προτείνεται η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, να θεωρείται ως κοινή τους επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Πούτιν.

«Οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων είναι επίσης σαφώς καθορισμένες», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα εξέταζε μια τέτοια κίνηση εάν εντοπίσει την έναρξη μιας μαζικής εκτόξευσης πυραύλων, αεροσκαφών ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της.

Η Ρωσία επιφυλάχθηκε να χρησιμοποιήσει επίσης πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η σύμμαχός της Λευκορωσία αποτελέσουν στόχο επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών όπλων, είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε ότι οι διευκρινίσεις ήταν προσεκτικά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ρωσία – επιβεβαίωση ότι το πυρηνικό δόγμα αλλάζει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy πιέζει τους συμμάχους του Κιέβου εδώ και μήνες να αφήσουν την Ουκρανία να εκτοξεύσει δυτικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ ATACMS μεγάλου βεληνεκούς και των British Storm Shadows βαθιά στη Ρωσία για να περιορίσει την ικανότητα της Μόσχας να εξαπολύει επιθέσεις.

Με την Ουκρανία να χάνει βασικές πόλεις για να προωθήσει σταδιακά τις ρωσικές δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας, ο πόλεμος εισέρχεται, όπως λένε οι Ρώσοι αξιωματούχοι, στην πιο επικίνδυνη φάση μέχρι σήμερα. Η Ρωσία ελέγχει λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας και έχει προειδοποιήσει τη Δύση για τους κινδύνους ενός παγκόσμιου πολέμου.

Ο Πούτιν, που θεωρεί τη Δύση ως παρακμιακό επιτιθέμενο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που θεωρεί τη Ρωσία διεφθαρμένη αυτοκρατορία και τον Πούτιν ως δολοφόνο, έχουν προειδοποιήσει και οι δύο ότι μια άμεση αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Μαζί, η Ρωσία και οι ΗΠΑ ελέγχουν το 88% των παγκόσμιων πυρηνικών κεφαλών

Ήδη η Γερμανία, υπό αυτό το πρίσμα, ανακοίνωσε μέσω του καγκελαρίου Ο.Σολτς ότι «Δεν θα παραδώσει και δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει και τα ήδη υπάρχοντα γερμανικά όπλα για πλήγμα στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Ήδη αναδιατάσσονται τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και στην Μεσόγειο για εξαπολύση συμβατικών ή πυρηνικών πληγμάτων.

Ο αριθμός των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων που κάνουν “ελιγμούς” στο Ατλαντικό φτάνει τα έντεκα (11) πυρηνοκίνητα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων

Συνολικά 58 ρωσικά πυρηνοκίνητα βαλλιστικών πυραύλων (SSBM) και επιθετικά/συμβατικά υποβρύχια σε όλο τον κόσμο θα τεθούν από απόψε το βράδυ σε αυξημένη επιφυλακή

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα υπήρξε ψήφισμα για την «απελευθέρωση» της Ουκρανίας στη χρήση όπλων κατά της Ρωσίας. Υπέρ του ψηφίσματος για άρση των περιορισμών στη χρήση όπλων από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας τάχθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές.

Υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ (με εξαίρεση τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που απείχε) και του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση το Νίκο Παπανδρέου που επέλεξε την αποχή). Το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν κατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά ο Κώστας Αρβανίτης ενώ οι άλλοι απείχαν. Η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και η Αφροδίτη Λατινοπούλου απείχαν.

«Με ένα ακόμα, πολύ επικίνδυνο για τους λαούς, ψήφισμα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία, το Ευρωκοινοβούλιο σπεύδει να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου, ζητώντας προκλητικά από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να άρουν αμέσως τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων που παραδίδονται στην Ουκρανία εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ψήφισμα αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία δεν θα μπορεί να ασκήσει πλήρως «το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και θα παραμένει εκτεθειμένη σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού και των υποδομών της». Ψήφισαν συνολικά 619 και δεν ψήφισαν 98.

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ