Το Ιράν εξαπέλυσε μαζική επίθεση στο Ισραήλ με τουλάχιστον 500 πύραυλους. Οδεύουμε σε γενικευμένο πόλεμο, με προσωρινή λήξη συναγερμού στο Ισραήλ, περιμένοντας τη στάση των Η.Π.Α…(Video’s)

Ο εκπρόσωπος του IDF Daniel Hagari δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε επίθεση από το Ιράν.

Περίπου 500 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης από το Ιράν, σύμφωνα με την Jerusalem Post, μετά από σειρήνες πυραύλων σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir δήλωσε ότι κινητοποίησε 13.000 ομάδες έκτακτης ανάγκης για να αναπτυχθούν αμέσως σε όλο το κράτος του Ισραήλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Magen David Adom, Eli Bin, ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε άμεσο χτύπημα σε ένα κτίριο στο βόρειο Τελ Αβίβ, στην οδό George Wise. Το MDA επιβεβαίωσε ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν από πτώσεις θραυσμάτων στο Τελ Αβίβ.

Η MDA ανέφερε ότι από τις πτώσεις των πυραύλων στο Tel Aviv τραυματίστηκαν τρία άτομα.
Χτύπημα έπληξε επίσης ένα σπίτι στην Tel Sheva. Πολλές άλλες πτώσεις καταγράφηκαν στο Tel Aviv, καθώς και σε Dimona, Nabatim, Hora, Hod Hasharon, Beer Sheva και Rishon Lezion. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού, η ιρανική πυραυλική επίθεση δεν προκάλεσε απώλειες ανθρωπίνων ζωών…

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας, καθώς κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ. Βίντεο από το KAN έδειχνε να πέφτουν θραύσματα αναχαιτισμένων πυραύλων και βλημάτων στη Νεκρά Θάλασσα.

Όπως αναφέρεται από τις ΗΠΑ σύσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με την Καμάλα Χάρις και την Ομάδα Εθνικής Ασφάλειας για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και τη στάση που θα κρατήσουν οι Αμερικανοί με δεδομένο ότι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα προστατεύσουν την κυριαρχία του Ισραήλ ενώ πριν την επίθεση του Ιράν προσπάθησαν να μεταπείσουν το Ιρανικό καθεστώς για να μην εμπλακεί στον πόλεμο, γεγονός που θα σήμαινε πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αντιπαρατεθούν με το Ιράν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για μαζικό κτύπημα του Ιράν αλλά και των Χούθι της Υεμένης με εκατοντάδες πυραύλους.

Σύμφωνα με τους «Φρουρούς της Επανάστασης» το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφάλειας του Ιράν ενέκρινε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Τεχεράνη είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αντίποινα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε «νόμιμη, λογική και θεμιτή απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες» την εκτόξευση των πυραύλων.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι η επίθεση είναι απάντηση στη δολοφονία του Νασράλα και εάν το Ισραήλ απαντήσει θα υποστεί ισχυρό πλήγμα  

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περισσότερες μοχθηρές ενέργειες, θα επακολουθήσει ακόμη πιο  συντριπτική απάντηση», πρόσθεσε, σε ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης η Ιρανική κυβέρνηση.

Ο Μπεν Γκουριόν ανακοίνωσε ότι όλες οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις έχουν σταματήσει και όλα τα τρένα σταμάτησαν.

Αεροπλάνα που ήταν στον αέρα για προσγείωση έκαναν αναστροφή. Η Ιορδανία και το Ιράκ έκλεισαν επίσης τον εναέριο χώρο τους.

Ο κόσμος στο Ισραήλ έσπευσε στα καταφύγια ενώ οι Αρχές έχουν δώσει οδηγίες στον κόσμο να ακολουθούνται πιστά τα πρωτόκολλα σε αυτές τις περιπτώσεις. «Ζητείται από τους πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες της και όταν ηχήσει συναγερμός, πρέπει να εισέλθετε στην προστατευόμενη περιοχή και να περιμένετε εκεί μέχρι περαιτέρω οδηγίες», ανέφεραν οι IDF.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους να πετούν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης. Ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ήχησαν σε όλο το Ισραήλ.

Ως απάντηση στον καταιγισμό βαλλιστικών πυραυλών που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα, και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, ο ισραηλινός εκπρόσωπος του στρατού Daniel Hagari προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι οι IDF θα αμυνθούν και μάλιστα θα ανταποδώσουν αναλόγως. Ειδικότερα, ο Hagari τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι «πλήρως προετοιμασμένος να αμυνθεί και να ανταποδώσει» στην ιρανική επίθεση, τονίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στον «κατάλληλο χρόνο».

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ