Νέα έκθεση της IPCC δείχνει ότι δεν ευθύνεται η ανθρωπογενής δραστηριότητα για την λεγόμενη «κλιματική αλλαγή»…

Πηγή: Scnr.com

Άρθρο του Adrian Norman

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Τα δεδομένα σε μια έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) δείχνουν ότι η τάση θέρμανσης της Γης τις τελευταίες δύο δεκαετίες μπορεί να μην οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι ειδικοί που αναλύουν την έκθεση επισημαίνουν τις αλλαγές στη λευκαύγεια (albedo ) του πλανήτη – το κλάσμα της ενέργειας του Ήλιου που αντανακλάται από τη Γη – ως τον παράγοντα που οδηγεί στην αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών.

Οι διακυμάνσεις της λευκαύγειας έχουν κάνει τη Γη να αντανακλά λιγότερη ηλιακή ενέργεια και να απορροφά περισσότερη, οδηγώντας στην τάση αύξησης της θερμοκρασίας που αναφέρεται συχνά από ακτιβιστές, υποστηρικτές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες ακολουθούν όλο και περισσότερο επιθετικές πολιτικές για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας  θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν τη δημόσια πολιτική παγκοσμίως.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο SCNR, ο Ned Nikolov, Ph.D., επιστήμονας που ειδικεύεται στο κλίμα, την κοσμολογία και την αστροφυσική, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των εκθέσεων της IPCC, κατηγορώντας την επιτροπή για χειραγώγηση κλιματικών δεδομένων.

Η έρευνα του Nikolov, βασισμένη σε δορυφορικά δεδομένα από το πρόγραμμα Clouds and the Earth’s Radiant Energy System (CERES) της NASA, αποκαλύπτει ότι η IPCC παραποίησε τις τάσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και της ακτινοβολίας μεγάλου μήκους κύματος αντιστρέφοντας τα δεδομένα.

Υποστηρίζει ότι αντί να απεικονίσει με ακρίβεια ότι η Γη απορροφά περισσότερη ηλιακή ενέργεια λόγω της μειωμένης νεφοκάλυψης – μια παρατήρηση που υποστηρίζεται από τη NASA – η IPCC άλλαξε τα δεδομένα για να δείξει το αντίθετο, υποδηλώνοντας λιγότερη απορροφημένη ηλιακή ενέργεια.

Ο Nikolov υποστηρίζει ότι αυτή η αντιστροφή δεδομένων δεν είναι τυχαία και υποδηλώνει ότι η IPCC μπορεί να έχει σκόπιμα παραποιήσει αυτά τα δεδομένα για να ταιριάζει με την ευρέως αποδεκτή αφήγηση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Η IPCC δεν απάντησε σε πολλαπλά αιτήματα για σχολιασμό.

Ο Nikolov υποστηρίζει ότι όλη η αύξηση της θερμοκρασίας που παρατηρήθηκε τα τελευταία 24 χρόνια μπορεί να εξηγηθεί αποκλειστικά από την αυξημένη απορρόφηση ηλιακής ενέργειας και όχι από την αύξηση των επιπέδων CO2 ή των αερίων του θερμοκηπίου.

«Και αυτό, δεν είναι η θεωρία μου», επανέλαβε. «Προέρχεται απευθείας από δορυφορικά δεδομένα που έχει παράσχει η NASA. Βρίσκονται στην ιστοσελίδα τους».

Επεσήμανε επίσης ευρύτερες επιπτώσεις για την επιστήμη του κλίματος, υποστηρίζοντας ότι τα αέρια του θερμοκηπίου όπως το CO2 έχουν αμελητέα επίδραση στην υπερθέρμανση του πλανήτη σε σύγκριση με το ρόλο της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Ο Karl Zeller, επιστήμονας του κλίματος και μακροχρόνιος ερευνητικός συνεργάτης του Nikolov, επέκρινε την ερμηνεία των δεδομένων της IPCC, σημειώνοντας ότι τα μοντέλα τους παρουσιάζουν παραπλανητικές τάσεις αντιστρέφοντας τις πραγματικές μετρήσεις, δείχνοντας αύξηση της λευκαύγειας.

Δήλωσε στο SCNR ότι αυτές οι αποκλίσεις προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο η IPCC υπολογίζει τις ανωμαλίες, γεγονός που αλλάζει δραστικά τα ευρήματα.

Οι δύο επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια εξίσωση παλινδρόμησης βασισμένη σε δορυφορικά δεδομένα που προβλέπει τις αλλαγές θερμοκρασίας που προκύπτουν από τις διακυμάνσεις στην εισροή ηλιακής ενέργειας.

Η έρευνά τους δείχνει ότι η πιο πρόσφατη αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αποδοθεί σε αλλαγές στην ηλιακή ακτινοβολία και όχι σε αέρια θερμοκηπίου, όπως είναι ευρέως αποδεκτό.

Πρόσφατα δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο επιστημονικό περιοδικό Geomatics, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα «που μετρήθηκαν από το CERES εξηγούν το 100% της παρατηρούμενης τάσης υπερθέρμανσης του πλανήτη και το 83% της διαχρονικής μεταβλητότητας GSAT τα τελευταία 24 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ακραίας θερμικής ανωμαλίας του 2023», την οποία η NASA δήλωσε ότι ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ.

«Αυτά τα ευρήματα απαιτούν μια θεμελιώδη επανεξέταση του σημερινού παραδείγματος κατανόησης της κλιματικής αλλαγής και των σχετικών κοινωνικοοικονομικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη δραστική μείωση των βιομηχανικών εκπομπών άνθρακα με κάθε κόστος», έγραψαν.

Παρά τη σημασία των συμπερασμάτων τους, ο Nikolov σημείωσε την έλλειψη ανταπόκρισης από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, αποδίδοντάς την σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που μπορεί να εμποδίσουν την ανοιχτή συζήτηση για το θέμα.

Ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο των κλιματικών δεδομένων στο μέλλον.

Η έρευνα του ζεύγους υπογραμμίζει την πιθανή κατάρρευση της αφήγησης της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη, εάν αυτές οι αποκλίσεις αναγνωριστούν ευρέως.

Ωστόσο, ο Nikolov αναγνωρίζει τη δυσκολία αμφισβήτησης μιας τόσο βαθιά εδραιωμένης παγκόσμιας συναίνεσης, καθώς τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και επιστημονικά ιδρύματα είναι απρόθυμα να αντιμετωπίσουν αυτά τα ευρήματα.

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ