Οι δισεκατομμυριούχοι που ελέγχουν την παγκόσμια τεχνολογία προχωρούν σε σοσιαλιστική δυστοπία για το «καλό» μας. Έχεις αντιληφθεί τι έρχεται;

Έλεγχος ταυτότητας με αναγνώρισης ίριδας – Βιομετρικό Σύστημα ασφαλείας τεχνολογίας αναγνώρισης ίριδας GUI για έλεγχο ταυτότητας

Πηγή: The Gold Report

Άρθρο του Yudi Sherman

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley συνεχίζουν να χτίζουν ένα παγκόσμιο δίκτυο που χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα για τη δημιουργία ψηφιακών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούνται για τη διανομή του επερχόμενου καθολικού βασικού εισοδήματος (UBI).

Το καθολικό βασικό εισόδημα (UBI) είναι ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας στο οποίο η κάθε κυβέρνηση παρέχει σε κάθε πολίτη ένα τυπικό ελάχιστο εισόδημα. Αυτές οι πληρωμές είναι άνευ όρων και μεταφέρονται στους πολίτες σε τακτική βάση χωρίς καμία προεπιλογή. Η ιδέα είναι σύμφωνη με το μαρξιστικό ιδεώδες της αναδιανομής του πλούτου και θεωρείται ως ένας τρόπος για τις κυβερνήσεις να ασκούν άμεσο έλεγχο στους πολίτες.

Πέρυσι, μια ομάδα δισεκατομμυριούχων τεχνολογίας ξεκίνησε τη Worldcoin, μια εταιρεία που σαρώνει τις ίριδες των ανθρώπων και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για τη δημιουργία ψηφιακών αναγνωριστικών. Οι ιδρυτές του Worldcoin, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI Sam Altman και του ιδρυτή του LinkedIn, Reid Hoffman, σχεδιάζουν να κάνουν το Worldcoin το «μεγαλύτερο αξιόπιστο δίκτυο» στον κόσμο και να το χρησιμοποιήσουν για τη διανομή του UBI.

«Το Worldcoin δημιουργεί έναν κατάλογο για κάθε άνθρωπο σαρώνοντας τις ίριδες του με μια σφαίρα μεγέθους μπέιζμπολ», ανέφερε το Business Insider την περασμένη εβδομάδα. «Από αυτή τη σάρωση, δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να συνδεθούν σε άλλες πλατφόρμες. Τελικά, μπορεί να είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι θα λαμβάνουν το παγκόσμιο βασικό εισόδημα».

Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως φέρεται να χρησιμοποιούν το Worldcoin, το οποίο πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Reddit, το Telegram και το Discord αρχίζουν να ενσωματώνουν ως εναλλακτική μέθοδο σύνδεσης. Η εταιρεία ονομάζει το ψηφιακό της αναγνωριστικό «World ID 2.0: Ένα ανθρώπινο διαβατήριο για το διαδίκτυο».

Ο Altman ήταν ανοιχτός σχετικά με την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει το Worldcoin ως πλατφόρμα για το UBI. Έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διανέμοντας το WLD, το ψηφιακό νόμισμα του Worldcoin, στους χρήστες που εγγράφονται. Οι άνθρωποι που έχουν σαρώσει τις ίριδες τους για Worldcoin έχουν λάβει έως και 20 WLD, αξίας περίπου 40,80 $. 

Ο Άλτμαν συγκέντρωσε ακόμη και 60 εκατομμύρια δολάρια για μια πειραματική μελέτη στο UBI, συμπεριλαμβανομένων 14 εκατομμυρίων δολαρίων από την τσέπη του. 

Η μελέτη , η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, πλήρωνε μηνιαίες αποδοχές 1.000 δολαρίων σε άτομα με χαμηλό εισόδημα για τρία χρόνια. Μια ομάδα ελέγχου 2.000 συμμετεχόντων λάμβανε μόνο 50 $ το μήνα. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έλαβαν την πληρωμή των 1.000 δολαρίων δούλευαν λιγότερο και έχασαν χρήματα. Το ετήσιο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 1.500 δολάρια. Η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας μειώθηκε κατά 2%. Εργάζονταν κατά μέσο όρο έως και 1,4 ώρες λιγότερο την εβδομάδα. Οι συνεργάτες των συμμετεχόντων μείωσαν τον φόρτο εργασίας τους «κατά ένα σημαντικό ποσό», σύμφωνα με τη μελέτη. 

Αν και δούλευαν λιγότερο, οι αποδέκτες του UBI δεν ήταν πολύ παραγωγικοί με τον νέο ελεύθερο χρόνο τους. Απολάμβαναν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, με μικρότερες αυξήσεις στις μετακινήσεις και προσοχή στα οικονομικά. 

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι ακόμη και μια πλήρως άνευ όρων μεταφορά μετρητών έχει ως αποτέλεσμα μέτριες μειώσεις της προσφοράς εργασίας για τους αποδέκτες», κατέληξαν οι ερευνητές. «Σχεδόν όλα τα υφιστάμενα προγράμματα μεταφοράς μετρητών μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ ελέγχονται βάσει πόρων, γεγονός που παρέχει πρόσθετα αντικίνητρα για εργασία. Αντί να οδηγούνται από τέτοια χαρακτηριστικά του προγράμματος, οι συμμετέχοντες στη μελέτη μας μείωσαν την προσφορά εργασίας τους επειδή έθεσαν υψηλή αξία, στο περιθώριο, στον επιπλέον ελεύθερο χρόνο».

Αυτά τα αποτελέσματα ενδέχεται να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των υποστηρικτών της Μεγάλης Κυβέρνησης να εφαρμόσουν το UBI, το οποίο θέτει τους πολίτες πλήρως στο έλεος της κυβέρνησης όταν εξαρτώνται από την υποστήριξή της.

Αλλά το UBI είναι μόνο μία από τις χρήσεις που σκέφτονται οι κύριοι του Worldcoin.

«Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε το μεγαλύτερο αξιόπιστο δίκτυο», δήλωσε ο Chief Privacy Officer της Tools for Humanity, Damien Kieran. Η Tools for Humanity είναι η εταιρεία που κατασκεύασε την τεχνολογία πίσω από το Worldcoin. «Όταν έχετε ένα πολύ μεγάλο αξιόπιστο δίκτυο για διαδικτυακές ψηφιακές συναλλαγές — και πάλι, πρέπει να τονίσω όταν σκέφτομαι τις ψηφιακές συναλλαγές — δεν είναι μόνο χρήματα. είναι όλα τα πράγματα — θα μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα με αυτό το μεγάλο δίκτυο.

«Ένα από αυτά τα πράγματα θα μπορούσε τελικά να είναι η UBI. Αυτή τη στιγμή, το πώς φαίνεται αυτό, νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρο για να το πούμε».

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Worldcoin μπορεί επίσης μια μέρα «να ενεργοποιήσει παγκόσμιες δημοκρατικές διαδικασίες και νέες μορφές διακυβέρνησης» — όπως η διαδικτυακή ψηφοφορία σε εκλογές…

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ