Προετοιμασίες για νέα πανδημία; Στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί άσκηση προσομοίωσης για ενδεχόμενη πανδημία γρίπης των πτηνών, στις 21 Οκτωβρίου…

Πηγή: Children’s Health Defense

Άρθρο του Michael Nevradakis, Ph.D.

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Η σύνοδος κορυφής χρηματοδοτείται από την Gingko Biosecurity , η οποία δήλωσε ότι «χτίζει και αναπτύσσει την υποδομή και τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς που χρειάζονται οι παγκόσμιοι ηγέτες για να προβλέψουν, να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν σε μια μεγάλη ποικιλία βιολογικών απειλών».

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, γιατροί, επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών συγκεντρώθηκαν στη σύνοδο κορυφής εν μέσω περισσότερων αναφορών για εστίες γρίπης των πτηνών , συμπεριλαμβανομένης μιας συστάδας οκτώ πιθανών κρουσμάτων γρίπης των πτηνών στο Μιζούρι .

Σύμφωνα με το US News & World Report, τα κρούσματα του Μιζούρι «θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα κρούσματα γρίπης των πτηνών που εξαπλώνονται μεταξύ ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Ιταλία και η Ουγγαρία ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι εντόπισαν κρούσματα γρίπης των πτηνών σε φάρμες, ανέφερε το Reuters . Σύμφωνα με το CBS News , η γρίπη των πτηνών σκότωσε 47 τίγρεις, τρία λιοντάρια και έναν πάνθηρα σε ζωολογικούς κήπους στο Βιετνάμ.

Ο επιδημιολόγος Nicholas Hulscher είπε στο The Defender ότι τα κρούσματα στο Missouri και άλλες εστίες επιδημίας παγκοσμίως αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να αποτελούν φόβο.

«Τα τρέχοντα κρούσματα του H5N1 μεταξύ των πληθυσμών των ζώων δεν έχουν οδηγήσει σε μαζική θνησιμότητα, με εξαίρεση τη θανάτωση που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση», είπε ο Hulscher. «Ο γονότυπος Β3.13, το στέλεχος που κυκλοφορεί επί του παρόντος στα βοοειδή των ΗΠΑ, είναι επί του παρόντος μια πολύ ήπια ασθένεια για τον άνθρωπο. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ ανθρώπινος θάνατος από τον H5N1 στις ΗΠΑ»

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας John Leake ο οποίος βρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τη γρίπη των πτηνών είπε στο «The Defender» ότι ενώ οι κύριες αναφορές των μέσων ενημέρωσης διαφημίζουν υποτιθέμενα κρούσματα γρίπης των πτηνών, η ατμόσφαιρα στη σύνοδο κορυφής ήταν συγκρατημένη, αν και ευθυγραμμίστηκε με την επικρατούσα αφήγηση.

«Ακολουθούν, θα έλεγα, την αφήγηση ότι μας φέρονται όλο το χρόνο, ότι αυτός ο νέος H5N1 μεταπηδά από πουλιά σε θηλαστικά — για παράδειγμα, γαλακτοπαραγωγά βοοειδή, θαλάσσια θηλαστικά, τα οποία είναι γενετικά, γονιδιωματικά πολύ πιο κοντά στους ανθρώπους», είπε ο Leake.

«Έτσι, η επικρατούσα άποψη είναι ότι αυτή η παθογόνος γρίπη των πτηνών πλησιάζει όλο και περισσότερο στο να κάνει το εξελικτικό άλμα από τα ζώα στον άνθρωπο. Και αν συμβεί αυτό, θα επιβαρύνει πολύ την ανθρώπινη υγεία και το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των κρατών», πρόσθεσε ο Leake.

Όσον αφορά το ξέσπασμα κρουσμάτων του Μιζούρι, ο Leake είπε ότι ήταν θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής – αλλά δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι έχει συμβεί μετάδοση της γρίπης των πτηνών από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον Leake, η Syra Madad , ανώτερη διευθύντρια του Προγράμματος Ειδικών Παθογόνων σε όλο το Σύστημα της NYC Health + Hospitals , είπε στους παρευρισκόμενους στη σύνοδο ότι η υπηρεσία της σχεδιάζει μια «πλήρη επιτραπέζια άσκηση πανδημίας» στις 21 Οκτωβρίου.

Σημειώνοντας τις ομοιότητες με παρόμοιες προσομοιώσεις που έλαβαν χώρα λίγο πριν από το ξέσπασμα του COVID-19 και της ευλογιάς των πιθήκων το 2019 και το 2022, αντίστοιχα, ο Leake είπε: «Από την εμπειρία μου, όταν αυτοί οι τύποι αρχίσουν να κάνουν τέτοιες προσομοιώσεις, σημαίνει ότι πιστεύουν πως είναι πραγματικά πολύ κοντά στο να συμβεί.»

Ο Baker είπε ότι τα νέα για την επιτραπέζια προσομοίωση «προκαλούν τεράστια ανησυχία». Ο ίδιος χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα της επιτραπέζιας άσκησης COVID-19, Event 201 , το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, εκ των υστέρων, «άκρως ύποπτο».

Το Johns Hopkins Center for Health Security, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates διοργάνωσαν την προσομοίωση του 2019 μιας επιδημίας κορωνοϊού.

Τον Μάρτιο του 2021, η Πρωτοβουλία για την Πυρηνική Απειλή, σε συνδυασμό με τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, διοργάνωσε μια « επιτραπέζια άσκηση για τη μείωση των υψηλών συνεπειών βιολογικών απειλών», βασισμένη σε μια υποθετική παγκόσμια επιδημία ευλογιάς των πιθήκων τον Μάιο του 2022.

Η προσομοίωση προηγήθηκε, όντως, της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων τον Μάιο του 2022 .

«Οποιεσδήποτε ασκήσεις πλήρους κλίμακας για ένα παθογόνο θα πρέπει να εγείρουν ανησυχίες για πιθανή προσχεδιασμένη απελευθέρωση», είπε ο Hulscher. «Η εκδήλωση 201 θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι οι «προσομοιώσεις» γίνονται συνήθως πριν από το πραγματικό γεγονός».

Ο Hulscher πρότεινε ότι ένα ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαταράξει τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ή την επόμενη κυβέρνηση.

« Ο Peter Hotez , ο Bill Gates και ο Robert Redfield έχουν προειδοποιήσει για μελλοντικές πανδημίες χειρότερες από τον SARS-CoV-2 με μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα είναι γρίπη των πτηνών», είπε ο Hulscher. «Πολλές ομάδες θα ωφεληθούν από τη διατάραξη των εκλογών του 2024 ή/και της κοινωνίας γενικότερα. Επομένως, νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα άλλης σκόπιμης εργαστηριακής διαρροής».

Σύμφωνα με τον Baker, ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 αποτελεί αντικείμενο έρευνας κερδοφόρων λειτουργιών από αρκετούς επιστήμονες και εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένων του Yoshihiro Kawaoka, Ph.D. , στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison , και Ron Fouchier, Ph.D. , στο Πανεπιστήμιο Erasmus στην Ολλανδία. και το Southeast Poultry Research Laboratory (SEPRL) 

Ο Leake είπε ότι ο Kawaoka και ο Fouchier «έχουν δημοσιεύσει έγγραφα στα οποία έχουν διακηρύξει ότι έχουν δημιουργήσει επιτυχώς μια παραλλαγή H5N1 που μεταδίδεται με αεροζόλ σταγονίδια μεταξύ των κουναβιών », σημειώνοντας ότι «η πνευμονική οδός ή η αναπνευστική οδός των Ferrets θεωρείται πολύ σχεδόν παράξενα κοντά σε αυτήν των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον Hulscher, «Υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι το τρέχον κυκλοφορούν στέλεχος του H5N1 στις Ηνωμένες Πολιτείες — Γονότυπος B3.13 Clade 2.3.4.4b — είναι συνέπεια της έρευνας για το κέρδος της λειτουργίας σειριακής διέλευσης που διεξάγεται στο SEPRL».

«Η επιταχυνόμενη εξέλιξη του H5N1 μέσω σειριακής διέλευσης στις πάπιες αγριόπαπιας μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τις προσαρμογές σε νέα είδη», είπε ο Hulscher, αναφερόμενος σε μια προεκτυπωτική μελέτη που συνέταξε με τον Leake και τον καρδιολόγο Peter McCullough , η οποία είπε ο Hulscher «παρέχει ολόκληρη το σκεπτικό για πιθανή εργαστηριακή διαρροή».

Η προεκτύπωση έγινε αποδεκτή από ένα περιοδικό και αναμένει δημοσίευση, είπε ο Hulscher.

Σύμφωνα με τον Μπέικερ, «Είναι τεκμηριωμένο γεγονός ότι η χειραγώγηση της γρίπης των πτηνών σε λειτουργία κέρδους συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας νόμιμος λόγος για τη διενέργεια αυτού του τύπου έρευνας , εκτός από το να μετατρέψουμε σε βιολογικά όπλα αυτούς τους ιούς».

Γράφοντας για το Ινστιτούτο Brownstone , ο Baker είπε ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εργαστήρια στις ΗΠΑ που διεξάγουν εργαστηριακές έρευνες για τον H5N1, κατά παράβαση της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα του 1975 .

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Substack, ο Leake είπε ότι «η βιομηχανία της πανδημικής γρίπης πιθανότατα θα χρειαστεί εργαστηριακή βοήθεια για να ενισχύσει τη μετάδοση και τη λοιμογόνο δύναμη από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Ο Μπέικερ είπε, «Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει μια κακόβουλη ομάδα ανθρώπων είναι να συναντηθεί, να «πάρουν τις πάπιές τους στη σειρά», ας πούμε έτσι, και μετά να απελευθερώσουν αυτές τις πάπιες που έχουν μολυνθεί στο περιβάλλον. Ή να χρησιμοποιήστε όποιον άλλον φορέα διάδοσης επιλέξουν.»

Ο Leake είπε στο The Defender ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τη Γρίπη των Πτηνών, ρώτησε την Karen Murphy, ανώτερη διευθύντρια βιοασφάλειας για το Gingko Biosecurity, εάν η εταιρεία «κάνει οποιοδήποτε είδος επιτήρησης αυτού του παθογόνου που χρησιμοποιείται και απελευθερώνεται από ένα εργαστήριο».

Στην απάντησή της, η Murphy επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία της έχει αναπτύξει ένα προϊόν που μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα παθογόνο αναπτύχθηκε οργανικά ή είναι ανθρωπογενές – αλλά ότι αυτό το προϊόν διατίθεται μόνο σε κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφοριών.

Είπε:

«Όταν σκεφτόμαστε την επιτήρηση βιοασφάλειας γενικά, σκεφτόμαστε πράγματα που αναπτύσσονται οργανικά.

«Έχουμε πράγματι ένα προϊόν στην αγορά σήμερα. Ονομάζεται NR και το NR θα βοηθήσει — Είναι κυρίως για κυβερνητικούς οργανισμούς και την κοινότητα πληροφοριών, αλλά η ιδέα πίσω από το NR είναι να βοηθήσει να κατανοήσουμε εάν κάτι έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο ή αν είναι οργανικό».

Ο Leake είπε ότι υπήρξε μόνο περιορισμένη συζήτηση για τα εμβόλια της γρίπης των πτηνών μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι που παρακολουθούσαμε μια ομιλία για το εμβόλιο που ήταν στο δημοσιευμένο πρόγραμμα… αλλά όταν λάβαμε ηλεκτρονικά το ενημερωμένο μας πρόγραμμα στο συνέδριο, αυτή η παρουσίαση εμβολίου είχε προφανώς αφαιρεθεί», είπε ο Leake.

Αντίθετα, ο Leake είπε ότι υπήρξε άφθονη συζήτηση σχετικά με την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για τη Γρίπη των Πτηνών αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Leake, ο Madad, επιδημιολόγος μολυσματικών ασθενειών, είπε ότι τα νοσοκομεία της πόλης της Νέας Υόρκης προετοιμάζουν ένα σχέδιο ετοιμότητας για την επιδημία της γρίπης των πτηνών που επικεντρώνεται στην απομόνωση ατόμων που είναι ύποπτα για μόλυνση και στη χορήγηση αντιιικών φαρμάκων.

«Πραγματικά δεν έδωσε καθόλου ικανοποιητική απάντηση», είπε ο Leake και συμπλήρωσε, «Έχουμε μια ιδέα για το τι σημαίνει απομόνωση [και] έχουμε επίσης εμπειρία της αποτελεσματικότητας αντιιικών φαρμάκων όπως το Tamiflu»…

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ