Λίγες σκέψεις για το κρατικό χρέος…

Γράφει ο Λευτερης Παπαεμμανουηλ

Το κράτος μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για τη λειτουργία των πολιτών και των επιχειρήσεων. Αυτό του δίνει την τεράστια δύναμη να διαμορφώνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μέσα στη χώρα.

Τα έσοδά του προκύπτουν κυρίως από τη φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς. Κατέχει επίσης μεγάλες εκτάσεις γης, φυσικό πλούτο, λιμάνια και αεροδρόμια.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν το κράτος, η πιο δυνατή επιχείρηση της χώρας, να χρωστάει; Το δημοσιονομικό χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2023 ήταν γύρω στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, πολύ πιο πάνω από το ΑΕΠ. Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα!!!

Σε ποιον όμως ανήκει το κράτος και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του; Το κράτος ανήκει στο λαό και δημιουργήθηκε από το λαό για να υπηρετεί το λαό. Δηλαδή να του παρέχει όλα τα αναγκαία αγαθά και υπηρεσίες για την επιβίωση, την ομαλή διαβίωση και την αρμονική του εξέλιξη.

Ποιοι διαχειρίζονται το κράτος; Οι διαχειριστές του κράτους είναι οι εκλεγμένοι βουλευτές που αποτελούν τη νομοθετική εξουσία και ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός με τους διορισμένους υπουργούς του, που αποτελούν την εκτελεστική εξουσία.

Και γεννάται το εύλογο ερώτημα: “Πως είναι δυνατόν η πιο μεγάλη επιχείρηση να χρωστάει, ενώ οι διαχειριστές της οι πολιτικοί, να έχουν αποκτήσει μεγάλες περιουσίες και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο να πολλαπλασιάζει τον πλούτο του”;

Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές πολιτικοί, από τα διάφορα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα εξουσίας, αφενός έχουν αποτύχει στη διαχείριση της καλύτερης και πιο ισχυρής επιχείρησης που είναι το κράτος και αφετέρου έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμη που τους δίνει η εξουσία τους, για να πλουτίσουν αθέμιτα εις βάρος του κράτους και του λαού.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι καταπατούνται οι νόμοι. Δηλαδή η τρίτη μορφή εξουσίας η δικαστική εξουσία, που ελέγχει εάν τηρούνται οι νόμοι του κράτους από όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δεν λειτουργεί σωστά. Δεν λειτουργεί σωστά αφού δεν τιμωρεί τους επίορκους πολιτικούς, για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τη δημιουργία κρατικού χρέους και την κατοχή παράνομου πλουτισμού.

Όταν ένα κράτος χρωστάει τι πράττουν οι διαχειριστές του; Ανεβάζουν συνέχεια το ποσοστό των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και δημιουργούν καινούριους. Η αύξηση της φορολογίας επηρεάζει σημαντικά το μεγαλύτερο μέρος του λαού που είναι τα ασθενέστερα και χαμηλά οικονομικά στρώματα, δηλαδή οι μεροκαματιάρηδες, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Σε ποιους όμως χρωστά το κράτος; Ποιοι το δανείζουν; Το κράτος δανείζεται από τους τραπεζίτες. Αυτή η παράνομη και παράλογη κατάσταση θέτει το κράτος, δηλαδή το λαό, δέσμιο και υποχείριο μιας χούφτας ιδιωτών που κατέχουν τις κεντρικές και τις εμπορικές τράπεζες. Γιατί όμως το κράτος να μην μπορεί να εκδίδει χρήμα για τις ανάγκες του, χωρίς να πληρώνει επιτόκιο και το ποσό του δανεισμού στους ιδιώτες τραπεζίτες; Με ποιο δικαίωμα μερικοί ιδιώτες κατέχουν τις κεντρικές τράπεζες δηλαδή τις εταιρίες έκδοσης χρήματος;

Πως δημιουργείται το χρέος ενός κράτους; Δημιουργείται από ελλειμματικό προϋπολογισμό δηλαδή όταν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Από τα παραπάνω προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται η δημιουργία κρατικού χρέους και θα έπρεπε να τιμωρείται με φυλάκιση του πρωθυπουργού της χώρας και του εκάστοτε υπουργού οικονομικών.

Οι περιουσίες επίσης που αποκτήθηκαν από αυτή την ληστοσυμμορία των τραπεζιτών και των διεφθαρμένων πολιτικών είναι παράνομες και θεωρώ ότι θα πρέπει η δικαιοσύνη να τις κατάσχει και να τις διανέμει στο λαό ή να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελή έργα.

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου έχουμε πολλή δουλειά ακόμη για να επανέλθει η πραγματική δημοκρατία και η ισονομία στην πατρίδα μας!!!

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ