ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 60% – Που εξαφανίστηκαν οι 90.000 «Πασόκοι» (;) που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα…;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρατώντας καθαρά στον β’ γύρο των εκλογών με ποσοστό 59,92% έναντι του Χάρη Δούκα επιβεβαιώνοντας την εσωκομματική του κυριαρχία. Έλαβε 126.222 ψήφους – λιγότερους πάντως από τους 139.000 που είχε πάρει στις εκλογές του 2021, όταν είχε επικρατήσει στη «μονομαχία» με τον Γιώργο Παπανδρέου – και πέρα από την Κρήτη, όπου είχε τα συνήθη εντυπωσιακά αποτελέσματα, επικράτησε σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες, πλήν της Ηπείρου, ακόμα και στην Αθήνα, όπου ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας ήταν ο αντίπαλός του και μάλλον δεν τα πάει καλά στον Δήμο του…

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν, ο Χάρης Δούκας έλαβε 40,08% , δηλαδή 84512 ψήφους. Συνολικά, στη διαδικασία συμμετείχαν 213.001 φίλοι και μέλη του κόμματος, με 209.969 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Στη νικητήρια δήλωσή του, μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ενωτικά, με τους υπολοίπους υποψηφίους στην πρώτη γραμμή, ενώ απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο στους απογοητευμένους από την κυβέρνηση.

Είναι σαφές, με βάση του αναλυτές, ότι από τους ψηφοφόρους των Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου, σχεδόν το 40% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του α’γύρου των εκλογών, στην πλειοψηφία τους ψήφισαν Ν.Ανδρουλάκη.

Στον δεύτερο γύρο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ψήφισαν 213.001 συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι πήγαν περίπου 89.000 λιγότεροι σε σχέση με τον α’ γύρο, κάτι που σημαίνει αποχή κοντά στο 30% σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δεν έχει κάποια λογική και πειστική εξήγηση, εκτός αν αυτοί οι σχεδόν 90.000 που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και δεν εμφανίστηκαν στον δεύτερο, ήταν «στρατευμένοι» νεοδημοκράτες που… κατέκλυσαν τις πράσινες κάλπες στον πρώτο γύρο, για να βγάλουν από τη μέση κάποιον ή κάποιους υποψήφιους και να καθορίσουν έτσι το τελικό αποτέλεσμα αφήνοντας για τον δεύτερο γύρο 2 υποψήφιους «διαχειρίσιμους»…!

Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι, με βάση το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη του Ανδρουλάκη, δικαιώνονται όσοι έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε εκλογές χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος, ενώ το μόνο που κατάφερε, μαζί με τον ακέφαλο ΣΥΡΙΖΑ που και αυτός βυθίζεται από τις εσωτερικές διαδικασίες, ήταν να μείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ελεύθερη να κάνει ότι θέλει χωρίς ΚΑΜΙΑ αντιπολίτευση. Όχι ότι πριν υπήρχε ουσιαστική αντιπολίτευση φυσικά…αλλά και πάλι, εφόσον δεν άλλαξε τίποτα στο ΠΑΣΟΚ, θα δούμε μια από τα ιδια…! Κοινώς οι πάντες, όλως περιέργως, φαίνεται να δουλεύουν για την κυβέρνηση της ΝΔ…

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ