Πύρινη κόλαση για 3η ημέρα στην Κορινθία με ευθύνη του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη. Φάντασμα ο Κικίλιας… (Video’s)

Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία, για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) και μετέτρεψε σε στάχτη περίπου 50.000 στρέμματα δάσους, καμένα σπίτια, ενώ στοίχισε τη ζωή σε δύο συμπολίτες μας.
Οι δύο άτυχοι άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση σε μαντρί στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν.
Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού. 

Η πυρκαγιά στην Κορινθία αποκαλύπτει για άλλη μία φορά τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας και την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου δασοπροστασίας (δασικοί δρόμοι κλπ).

Οι ευθύνες τους αναδεικνύονται μεγαλύτερες, διότι η πυρκαγιά συνέβη μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κικίλια, ότι η επικίνδυνη περίοδος έχει τελειώσει, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, που μίλησε στη ΔΕΘ για βελτίωση της συνολικής κατάστασης, με μόνη εξαίρεση την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.!

Οι μετέπειτα εξελίξεις αποδεικνύουν την κοροϊδία.!!!

Τα μεγαλύτερα μέτωπα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται σε Σοφιανά και Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος, ενώ το πύρινο μέτωπο εκτείνεται συνολικά σε μήκος 32 χιλομέτρων. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρο και 123 οχήματα, ενώ από αέρος 22 εναέρια μέσα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επανέλαβε για ακόμα μία φορά τις ίδιες δικαιολογίες που είχε πει και στα μέσα Αυγούστου, χωρίς βέβαια να εξηγήσει τα ανεξήγητα για το πως μία ακόμα φωτιά ξέφυγε και κατέκαψε τα πάντα.

Τον Αύγουστο ήταν η φωτιά του Βαρνάβα που διήνυσε μία απόσταση 45 χιλιομέτρων και έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι και τώρα είναι η φωτιά στο Ξυλόκαστρο που ακόμα καίει μετά από τρεις ημέρες, η οποία και αυτή ξεκίνησε ως απλή φωτιά και έχει εξαπλωθεί σε ένα μέτωπο 32 χιλιομέτρων.

Αυτή τη φορά η φωτιά στην Κορινθία συμπληρώνει τρίτο 24ωρο έχοντας κάνει στάχτη 40.000 – 50.000 στρέμματα. Κι αυτό μέχρι στιγμής, γιατί η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα και όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, δεν προβλέπεται και να συμβεί άμεσα. Άρα τα 50.000 στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη, θα αυξηθούν περαιτέρω.

Έτσι και τώρα στην ενημέρωση για την πυρκαγιά είπε ότι βασικός παράγοντας για μία ακόμα μεγάλη αποτυχία «είναι το ανάγλυφο του εδάφους που δεν επέτρεψε στα οχήματα που έφθασαν εγκαίρως στο σημείο να επιχειρήσουν»!

«Μετά οι καιρικές συνθήκες και η έκταση του μετώπου δημιούργησαν το δικό τους μικροκλίμα και η φωτιά ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί»!

«Η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στην Κορινθία, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρή πυρκαγιά. Στην έναρξη της πυρκαγιάς επίγειες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να περάσουν τον δρόμο λόγω δύσβατων σημείων, χρησιμοποιήσαμε μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος και να μπουν τα πυροσβεστικά οχήματα».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και απαιτείται προσεκτικός έλεγχος της έκτασης, επισημαίνοντας πως η περίοδος των πυρκαγιών δεν αναμενόταν. Αναφορικά με τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους, εξέφρασε τη λύπη του για την κουλτούρα ανταπόκρισης στο 112 και προσέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές ΣοφιανάΣπατανέικα και στο μέτωπο από τα Σοφιανά προς το Ψανοχώρι. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει μία κρισιμότητα κρισιμότητα σε Σοφιανά και Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος όπου και αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα», υπογράμμισε, τονίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή «επιχειρούν 406 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, ενώ το μεσημέρι έως το απόγευμα αναμένονται ενισχύσεις από Ιταλία και Κροατία»

Ο υπουργός εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές, ενώ τόνισε τη σημασία της ψυχραιμίας σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. «Δυστυχώς, η πλειονότητα των πυρκαγιών εμπεριέχει ανθρώπινο παράγοντα», είπε, ενώ ανέφερε πως οι συνθήκες γίνονται πιο πιεστικές, καθώς δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν τόσες πολλές πυρκαγιές στα τέλη Σεπτεμβρίου…

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ