Δείτε πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) κατασκοπεύει τις συνομιλίες του τηλεφώνου σας συλλέγοντας δεδομένα πρόθεσης του κατόχου σε πραγματικό χρόνο…

Πηγή: Take Back Our Tech

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Ένα pitch deck που διέρρευσε από την Cox Media Group (CMG) – έναν συνεργάτη μάρκετινγκ που συνεργάζεται ενεργά με το Facebook, την Google και την Amazon – έφερε στο φως την ύπαρξη της τεχνολογίας «Ενεργής ακρόασης» που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ιδιωτικές συνομιλίες» σε mainstream έξυπνα τηλέφωνα και άλλες έξυπνες συσκευές με δυνατότητα μικροφώνου.

Αυτή η τεχνολογία, όπως περιγράφεται στο έγγραφο που έλαβε η 404 Media , ισχυρίζεται ότι αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση φωνητικών δεδομένων που συλλέγονται από μικρόφωνα smartphone, συνδυάζοντάς τα με δεδομένα συμπεριφοράς του κατόχου της συσκευής από περισσότερες από 470 πηγές.

Η CMG χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη προσέγγιση που συνδυάζει την επεξεργασία φωνητικών δεδομένων με την ανάλυση πληροφοριών συμπεριφοράς για να εντοπίσει τους καταναλωτές στα πρόθυρα της αγοράς. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στην εταιρεία να επιμελείται ιδιαίτερα συγκεκριμένες λίστες κοινού για διαφημιστές, εστιάζοντας σε δυνητικούς πελάτες εντός προσεκτικά καθορισμένων γεωγραφικών περιοχών.

Το έγγραφο που διέρρευσε περιγράφει επίσης μια περίπλοκη διαδικασία που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε βήμα. Ξεκινά με τη συλλογή δεδομένων πρόθεσης σε πραγματικό χρόνο, που προέρχονται από συνομιλίες που καταγράφονται μέσω μικροφώνων έξυπνων συσκευών. Αυτά τα φωνητικά δεδομένα αναλύονται στη συνέχεια σε συνδυασμό με πληροφορίες συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στο σύστημα να εντοπίσει μοτίβα και σήματα που σηματοδοτούν την ετοιμότητα του καταναλωτή να αγοράσει. Με βάση αυτή την ανάλυση, η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί λίστες στοχευμένου κοινού, οι οποίες βελτιώνονται συνεχώς μέσω της συνεχούς αξιολόγησης της επισκεψιμότητας του ιστότοπου και των δεδομένων πελατών.

Η CMG διαφημίζει αυτήν τη στρατηγική που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη ως αλλαγή παιχνιδιού για τους διαφημιστές. Η εταιρεία δίνει τολμηρές υποσχέσεις, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία της μπορεί να «αυξηθεί άμεσα και να στοχεύσει σε ένα υπερβολικά σχετικό κοινό», ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κόστος κλικ και απόκτησης. Με το να τοποθετείται στην αιχμή του προγνωστικού μάρκετινγκ, η CMG καυχιέται ότι το σύστημά της μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες και τις συμπεριφορές των καταναλωτών, δίνοντας στους πελάτες της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον γρήγορο κόσμο της ψηφιακής διαφήμισης.

Αυτή η «προοπτική προσέγγιση», προτείνει η εταιρεία, επιτρέπει στους διαφημιστές και τα Big Data να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες προτού καν οι ανταγωνιστές τους έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν.

Τα smartphone που κατασκοπεύουν τις συνομιλίες μας για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων απασχολούν το κοινό εδώ και χρόνια. Ως συνήθως, τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθησύχαζαν επανειλημμένα για χρόνια το κοινό έτσι ώστε να πιστέψει ότι ήταν ένας «αστικός θρύλος». Σίγουρα ο «μύθος» έχει αποκτήσει τη δική του ζωή, τροφοδοτούμενος από αμέτρητες ανέκδοτες αναφορές ανθρώπων που έβλεπαν διαφημίσεις για προϊόντα για τα οποία είχαν μιλήσει μόνο, χωρίς ποτέ να τα έχουν αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Φυσικά, γνωρίζουμε ήδη ότι η κάμερα σε ένα iPhone της Apple βγάζει συνεχώς αόρατες φωτογραφίες του προσώπου σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Το Facebook, η Google και η Apple αρνούνται σταθερά ότι κατασκοπεύουν τον γενικό πληθυσμό. Το 2016, το Facebook εξέδωσε μια δήλωση που απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί ήχο μικροφώνου για να ενημερώνει διαφημίσεις ή να αλλάζει τις εμφανίσεις στις ειδήσεις των χρηστών. Η εταιρεία τόνισε ότι έχει πρόσβαση στον ήχο μικροφώνου μόνο όταν οι χρήστες έχουν δώσει άδεια στην εφαρμογή και χρησιμοποιούν ενεργά μια συγκεκριμένη λειτουργία που απαιτεί ήχο, όπως η εγγραφή βίντεο.

Η Google έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν χρησιμοποιεί ήχο περιβάλλοντος για τη στόχευση διαφημίσεων , υποστηρίζοντας ότι οι λειτουργίες της που ενεργοποιούνται με φωνή λειτουργούν μόνο όταν οι χρήστες τις ενεργοποιούν σκόπιμα. Η Apple υποστήριξε επίσης ότι οι συσκευές της δεν ακούν τους χρήστες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Σε μια ακρόαση στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2018 , ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ρητά: “Δεν ακούμε τι συμβαίνει στο μικρόφωνό σας και το χρησιμοποιούμε για διαφημίσεις”, αποκαλώντας το “θεωρία συνωμοσίας”. Ενώ αυτό που λέει ο Zuckerberg είναι τεχνικά αληθινό, ένα τρίτο μέρος όπως η CMG κάνει τη βρώμικη δουλειά για αυτές τις μεγάλες εταιρείες. Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πώς η νομική δίκαιη διαδικασία απορρήτου δεδομένων δεν ισχύει πλέον για τους δισεκατομμυριούχους.

Εάν θέλετε να αποφύγετε την κατασκοπεία με το μικρόφωνο και την κάμερα του τηλεφώνου σας κατά τη χρήση της συσκευής σας, σας προτείνουμε ένα smartphone εκτός Google με λειτουργικό ανοιχτού κώδικα όπως το Graphene OS και το Above Phone . Αυτά τα καινοτόμα εργαλεία θα διασφαλίσουν ότι δεν θα διαρρεύσουν τα δεδομένα σας μέσω του μικροφώνου ή της κάμερας του τηλεφώνου σας…

https://www.404media.co/heres-the-pitch-deck-for-active-listening-ad-targeting

https://www.documentcloud.org/documents/25051283-cmg-pitch-deck-on-voice-data-advertising-active-listening?ref=404media.co

https://www.itechpost.com/articles/105677/20210518/iphone-spying-taking-invisible-photos-disable-face-id-infrared-camera.htm

https://www.theverge.com/2016/6/3/11854860/facebook-smartphone-listening-eavesdrop-microphone-denial

https://www.cbsnews.com/news/phone-listening-facebook-google-ads

https://www.nytimes.com/2018/04/10/us/politics/zuckerberg-facebook-senate-hearing.html

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ