Και τα χειρότερα έπονται…

Γράφει ο Λευτερης Παπαεμμανουηλ

Κάποτε φίλοι μου, ο μέσος Έλληνας πολίτης μπορούσε να φτιάξει με τον ιδρώτα του το δικό του σπίτι. Σήμερα δεν μπορεί ούτε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα.

Και αυτή η τραγική εξέλιξη συνέβη μέσα σε λιγότερο από 25 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν μετά την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Έλληνας πολίτης έγινε ξένος και ενοικιαστής στον τόπο του. Σε έναν τόπο που με τόσους αγώνες, θυσίες και με χίλια βάσανα μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας.

Κάποτε ο μέσος Έλληνας πολίτης είχε τόσες ευκαιρίες να δημιουργήσει δική του επιχείρηση ή να βρει μια αξιόλογη σταθερή και προσοδοφόρα εργασία. Σήμερα, με χίλια βάσανα και αμέτρητες προσπάθειες, βρίσκει κάπου εργασία, λαμβάνοντας όμως ένα μεροκάματο, που του δίνει στην ουσία χρήματα απλώς για να επιβιώσει.

Κάποτε ο μέσος Έλληνας πολίτης είχε καταθέσεις στην τράπεζα. Σήμερα χρωστάει για μια ζωή και κάποια στιγμή, αν αργήσει να πληρώσει, η τράπεζα του παίρνει το σπίτι ή ότι του απέμεινε. Γιατί κάποτε έπαιρνε κάθε χρόνο μια σεβαστή αύξηση. Σήμερα μένει οικονομικά στάσιμος και με χίλια παρακάλια παίρνει αύξηση γύρω στα 50-100 ευρώ κάθε δύο με τρία χρόνια.

Κάποτε μπορούσε να απολαμβάνει την παρέα φίλων στα διάφορα μαγαζιά και πολυήμερες διακοπές. Σήμερα έκοψε σχεδόν εντελώς όλες τις κοινωνικές επαφές και πηγαίνει το πολύ καμία μονοήμερη ή τριήμερη εκδρομή μέσα στο καλοκαίρι. Βλέπει τους ξένους να κυκλοφορούν γύρω του με αμαξάρες και να κάνουν κρατήσεις σε κλαμπ και εστιατόρια, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ τη νύχτα και αυτός δεν έχει ούτε να γεμίσει το αυτοκίνητο του βενζίνη.

Σε πολλές περιπτώσεις πληρώνει ανά τρεις μήνες την ασφάλεια του αυτοκινήτου, γιατί δεν βαστά να πληρώσει όλο το ποσό. Όποιος έκανε περιουσία μέχρι τώρα έκανε. Από εδώ και στο εξής η περιουσία και η ιδιοκτησία των Ελλήνων πιστεύω ότι θα μειώνεται. Το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο έχει γίνει άπληστο και δεν σέβεται κανέναν παρά μονάχα εκείνον που του δίνει χρήμα.

Οι προστατευόμενοι του σάπιου κατεστημένου ζούνε πλουσιοπάροχα και εσύ που τους ψήφισες αγκομαχάς να βγάλεις το μήνα σου. Σου ζητάνε να κάνεις συνέχεια οικονομία και θυσίες και αυτοί ως “κηφήνες” με το μέλι του κόπου σου παριστάνουν τους ειδήμονες και τους σπουδαίους, χωρίς να κάνουν τίποτα. Κάνουν συνέχεια παρατηρήσεις στους άλλους ενώ αυτοί με ότι καταπιάνονται το κάνουν λάθος.

Κάποτε στην πατρίδα μας υπήρχε αληθινή αγάπη και φιλία μεταξύ των ανθρώπων. Σήμερα μόνο μίσος, έχθρα και ζήλεια. Μεγάλη ζήλεια!!! Σφάζονται για το προσωπικό τους συμφέρον και ο ένας κατηγορεί τον άλλο. Γενικά έχει αλλάξει προς το χειρότερο η ζωή του Έλληνα πολίτη και αυτό οφείλεται στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Και αυτός συνεχίζει, ως ένας ανόητος, να ψηφίζει ξανά και ξανά το ίδιο συνάφι. Όσο λειτουργεί κουτοπόνηρα και σκέφτεται μόνο την πάρτη του, τόσο σε χειρότερη θέση θα βρίσκεται. Μέχρι να γίνει μειονότητα στην χώρα του και να δυσκολεύεται ακόμη και για το φαγητό του…

Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια μας φίλοι μου. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς ΆΜΕΣΑ!!!

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ