Η εποχή του Φαρισαϊσμού…

Γράφει ο Γ.Π.

Μηχανολόγος Μηχανικός & Αεροναυπηγός Μηχανικός

Είναι λυπηρό ότι λίγοι εξ ημών έχουν καταλάβει και αντιληφθεί το μέγεθος της πλάνης που βρισκόμαστε. Να το διατυπώσω λαϊκά και απλά, της επικράτησης του ψέματος, της απιστίας, δηλαδή της δημιουργίας θεού στα μέτρα και σταθμά της λογικής και των παθών μας για να είμαστε χαρούμενοι και καμαρωτοί, ενώ με την ψευδοταπείνωση αποκαλούμε, για τα μάτια του κόσμου και μόνο, τον εαυτό μας αμαρτωλό αλλά θέλουμε να είμαστε και δάσκαλοι καθώς και της υπακοής και υιοθέτησης από την πολιτεία νόμων αντισυνταγματικών και μέσα σε πλαίσια δικτατορίας.

Με τους πολιτικούς δεν θα αναφερθώ διότι είναι επαγγελματίες και όχι εθνάρχες, άρα προδότες. Και όσο έξυπνος είναι αυτός που στηρίζει μία ομάδα που έχει από εκατό φυλές αθλητές και βγάζει δισεκατομμύρια άλλο τόσο έξυπνος πλέον είναι και όποιος ψηφίζει. Συγνώμη αλλά είναι αλήθεια. Στημένες μεταξύ τους οι καρέκλες, θέλει πολύ σκέψη; Μπορεί να μπει τίμιος στην φωτιά; Και οι διάδοχοι αυτών έτοιμοι είναι απλά θα επιλέξεις ποιον, δικοί τους όλοι. Εσύ καλόν ύπνο.

Φυσικά δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν του ατομικού μας συμφέροντος. Και σε πλήθος περιπτώσεων μπορεί αυτό να πληγώνει και να βασανίζει, ακόμα και με αρρώστιες, μέλη της ίδιας μας οικογένειας αλλά ο εγωισμός μας και φαρισαϊσμός μας προκαλώντας τύφλωση και κάνοντάς μας να νιώθουμε αλάνθαστοι κοιτά ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις να μας κρατά ασυνείδητους και αμετανόητους.

Λυπηρό δε διότι τούτο είναι η πλάνη ή η ανοησία που έχει εισέλθει η σημερινή κοινωνία. Η κοινωνία, όπου μέσω των μέτρων του κορωνοϊού, επιτάχυνε σε ασύλληπτο βαθμό τον εγωισμό και το σκοτάδι. Ναι σκοτάδι. Διότι στα μάτια των ανθρώπων δεν υπάρχει το φως της ζωής αλλά σκότος θανάτου. Αυτό έχει σαν συνέπεια να προσπαθεί να παρασύρει τους ελαχίστους που αντιστέκονται. Και είναι αλήθεια ότι αυτοί που έχουν μνήμη, κρίση και συνείδηση ενεργοποιημένη είναι ελάχιστοι.

Σίγουρα από αυτούς τους ελάχιστους θα χτιστεί το αύριο, όσοι από αυτούς αντέξουν και υπομείνουν ανυποχώρητοι όσα έρχονται το επόμενο διάστημα μέσω της οικονομίας που θα επηρεάσει σε τρομερό βαθμό και την εργασία αλλά και κατ’ επέκταση διατροφή και πρώτες ανάγκες τα οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα ως θεμελιώδη δικαιώματα κάθε πολίτη.

Βλέπουμε, και είναι τραγικό αυτό, ότι η πολιτεία και η ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μαζί με πλήθος ρασοφόρων (αποκαλώ ρασοφόρους και όχι ιερείς διότι επιτρέψτε μου με βάση αυτά που δημόσια βλέπω και έχω το δικαίωμα να κρίνω μιας και είναι πνευματικής φύσεως και όχι προσωπικής πτώσεως ανθρώπου) δεν μπορούν να φέρουν το πνευματικό αξίωμα του ιερέως. Ξεχάστε την εποχή που για να γίνει κάποιος ιερέας αγαπούσε ανιδιοτελώς το διακόνημα. Έχω και είμαι κάθετος σε αυτό, στηρίξει ότι πρέπει για να εξυγιανθεί η εκκλησία ο κλήρος να είναι άμισθος (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων διότι πράγματι κάνουν έργο Κυρίου και ζουν σαν άμισθοι), δηλαδή να πρέπει να εργασθεί είτε ως γεωργός, είτε ως μαραγκός είτε ως ψαράς κ.α. τέτοια μη γραφειακά επαγγέλματα ώστε να μπορεί να συμπάσχει και να κουρασθεί σωματικώς για να μπει και να βιώσει το ποίμνιο αλλά και για να είναι από καθαρή αγάπη κοπιάζοντας και θυσιάζοντας ιερέας)).

Η πνευματική ζωή είναι ένα μόνιμο ξεβόλεμα και όχι βόλεμα. Αν δεν ξεβολευτείς εδώ κάτω δεν θα «βολευτείς» εις την ουράνια βασιλεία. Ποιος Απόστολος ή Άγιος δεν υπέφερε; Είχαν μήπως οι Απόστολοι κάποιον να τους κάνει αέρα ή να τους κάνει μασάζ; Συγχωρέστε με για το παράδειγμα αλλά και το ξυπνητήρι εκνευρίζει αλλά αυτός είναι ο ρόλος του. Σήμερα είμαστε στο βόλεμα. Το έχω ακούσει και από χείλι διακονούντων επιτρόπων και μη ότι αλλάζουν οι εποχές εκσυγχρονιζόμαστε.

Λάθος τραγικό! Η εκκλησία δια του εκσυγχρονισμού δεν καταφέρνει τίποτα άλλο πέραν του να αποκλίνει της πορείας της. Φυσικά θα βρουν οι πλανεμένοι υπέρμαχοι του εκσυγχρονισμού πλήθος επιχειρημάτων να το στηρίξουν αλλά θα είναι αντίθετα στο Ευαγγέλιο. Αλήθεια είναι αυτό. Ο Κύριος όταν ήρθε ανάμεσά μας δεν έζησε τις εποχές, οι οποίες καταργήθηκαν, δεν ταλαιπωρήθηκε, δεν περπάτησε και όχι εφίππευσε, δεν πείνασε, και πόσα άλλα; Οι δε σημερινοί ανώτεροι Του Κυρίου, πλήρης αταξία για κοσμικούς λόγους. Ασέβεια.

Δυστυχώς όμως και είναι λυπηρό ότι όπου μπαίνει ο σατανάς, του οποίου δύο είναι τα δυνατά του ταγκαλάκια το χρήμα και η σάρκα, εκεί φεύγει η χάρις. Και φεύγει διότι σκεφτείτε να πετάς μία φανέλα λευκή σε βόθρο πώς γίνεται και ποιος την θέλει. Όποιος δε, διότι πάλι θα βρεθούν να πουν πλήθος επιχειρήματα φυσικά αβάσιμα, πει είναι αναγκαία δεν έχει πίστη γνησία. Αναγκαία είναι αυτά που δυστυχώς η πλειοψηφία ίσως τα αντιληφθεί όταν θα φεύγει η ψυχή.

Να εμβαθύνω και άλλο διότι έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί. Βλέπουμε τις προσπάθειες ενώσεως πολλών θρησκειών με την Ορθόδοξη εκκλησία και το λυπηρό είναι ότι δια της επιστολής που εστάλη για κοινό Πάσχα από «Ορθόδοξο» δείχνει ότι έχει υποταχθεί η ιεραρχία χρόνια τώρα για να φτάσει να κάνει τέτοια πρόταση που οδηγεί εις αφορισμό βάση αποστολικών κανόνων.

Ποιος διαμαρτυρήθηκε;;; Ουδείς εξ’ ημών.

Θα δείτε αλλαγές τα Χριστούγεννα φέτος που θα έχουν σχέση με τις αισθήσεις, σιγά σιγά και μελετημένα κάνει το πονηρό τα βήματά του. Δεν θα μας πάνε σε ένα Πάσχα, το οποίο φοβάμαι ότι θα γίνουν σκανδαλώδη πράγματα, έτσι απότομα. Και προσέξτε. Προσέξτε τί συμβαίνει μαζί με την επιστολή που εστάλλει στον Πάπα. Κύπρος και Ελλάδα τους έπιασε ο φόβος για το Κυπριακό και το σύνθημα δεν ξεχνώ και ξεχάστηκε η επιστολή… Ε; τυχαίο; Καθόλου.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά. Αλλά μπορεί να πέσω στην ψυχή μου σε κακία. Εύχομαι να ξυπνήσουν και οι πολλοί. Αυτό και μόνο θέλω να πω γιατί είμαστε στην παράταση και τελειώνει και αυτή. Μην παίζεται με την υπομονή Του Θεού γιατί έρχεται η οργή Του. Και πίσω από την εισβολή κρύβεται πνευματική πτώση της περιοχής εκείνης της Κύπρου που είναι γνωστή στο νησί.

Όπως έχει πει ο Όσιος Παναγής της Λύσης είδε την Παναγία γονατιστή να παρακαλάει τον Κύριο να αποτρέψει το κακό και η απάντηση Του Κυρίου ήταν ότι πρέπει να γίνει διότι είχαν επισέλθει σε μεγάλη πνευματική πτώση οι άνθρωποι των περιοχών εκείνων. Και είναι λυπηρό που σε αυτό το δε ξεχνώ για να ξεχαστεί το κοινό Πάσχα ρασοφόροι έχουν βάλει και γιγαντοοθόνες πάνω από Αγίους και όχι το λιγότερο τους Αγίους πάνω από τις γιγαντοοθόνες. Αυτή είναι η πίστη τους. Έτσι ιεραρχούν και την ζωή τους και οδηγούν και το ποίμνιο.

Και για να μην σκανδαλίζω προσωπικά γνωρίζω Ιερείς και Μοναχούς μεγάλους αγωνιστές αλλά… ορθώς αγωνιστές που αποβλέπουν εις την Ουράνια Βασιλεία και όχι στην ματαιοδοξία την πρόσκαιρη.

Είπαμε ζούμε την εποχή της μεγάλης πλάνης, των ηλιθίων που ότι τους υποδείξουν ακολουθούν σε οποιοδήποτε χώρο και του θανάτου.

Η εποχή του βολέματος προς τα κάτω.

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ