Αφυπνιστική επιστολή πολίτη προς την τέως Εθναρχούσα Ελλαδική Εκκλησία: «Τρέξτε να προλάβετε μη χάσουμε κι άλλες Πατρίδες»…

Γράφει ο Θωμάς Αναστασιάδης

1}Μακαριώτατε 

   Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμε,  Πρόεδρε

και Σεβασ/τατοι Μητροπολίτες  της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

2} Σεβασμιώτατε

Αρχιεπίσκοπε Κρήτης  κ.κ.Ευγένιε, Πρόεδρε  και λοιποί Ιεράρχες της Ημιαυτόνομης Αρχιεπισκοπής Κρήτης

               Ευλογείτε

Κάποτε, σε χρόνους δύσμοιρους και χαλεπούς καιρούς της Πατρίδας μας, η Ελλαδική Εκκλησία ήταν Εθναρχεύουσα. Οι πνευματικοί ταγοί και εκκλησιαστικοί της Ηγέτες, έμπαιναν μπροστάρηδες και αναλάμβαναν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαίων της Πατρίδας και του λαού. Δεν συναγελάζονταν με τους “καίσαρες”,  δεν είχαν σούρτα-φέρτα με τους πολιτικούς, αντιθέτως ήταν συνκυρηναίοι των ποιμνίων τους.

Σήμερα, με κρίση σε όλα τα επίπεδα, όπου τα πάντα καταρρακώνονται, η κοινωνία-χάος  σαπίζει, βουλιάζει, πνίγεται.  Οι ”πολιτικάντηδες”, πλην εξαιρέσεων, αλλότρια υπηρετούν, ασχολούμενοι με δευτερεύουσας σημασίας θέματα. Π.χ. επί ημέρες αναλώθηκαν με Νόμο, για τον γάμο ομοφυλόφιλων, που αφορά μια μικρότατη μειονότητα ΛΟΑΤΚΙ. Το τραγελαφικό της κατάντιας είναι, ότι το βράδυ της ψηφοφορίας, πήγαν και γλέντησαν το γεγονός,   με την συμμετοχή, μάλιστα, και Yψηλών συνδαιτυμόνων.

Εσείς βέβαια δεν πήγατε στο γλέντι. αλλά ούτε χτυπήσατε πένθιμα τις καμπάνες, ούτε μας καλέσατε σε ολονύχτια προσευχή και αγρυπνία.

Ως Ελληνόφρωνες Αρχιερείς και  Πνευματικοί άξονες, έχετε την εξουσία και κυρίως την ευλογία της Εκκλησίας, από την ημέρα που χειροτονηθήκατε Επίσκοποι. Θυμηθείτε τα λόγια που σας είπε ο χειροτονών Αρχιερέας: <<Λάβε την ράβδον ταύτην…..τοις δε απειθέσι και ευτραπέλοις, χρω αυτήν ράβδον επιστυπτική, ράβδον παιδεύσεως… >>. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να προλάβετε ότι σώζεται. Απλώστε την βακτηρία σας, από τη μια για να κρατηθούμε, να μη πνιγούμε και να σωθούμε και από την άλλη κοπανίστε, με την ευλογημένη ράβδο Σας, τους δυνάστες για να τους συντρίψετε, “κατά τας γραφάς”, ως σκεύη κεραμέως. Τι περιμένετε! Αργήσατε. Τρέξτε να προλάβετε μη χάσουμε κι άλλες Πατρίδες.  Και προς Θεού: μη καταντήσουμε την Ελλάδα μας, ισλαμοχριστιανική χώρα!

Επειδή από τους λαϊκούς Ελληνίζοντες ηγέτες “χαΐρι δεν έχει”, είστε η μόνη Αρχή και Εξουσία  στο Κράτος και στην Πατρίδα μας, που μπορείτε και πρέπει, να δώσετε χέρι βοηθείας στον προδομένο και χειμαζόμενο λαό, που τους εμπιστεύτηκε με την ψήφο του αλλά προκοπή δεν βλέπει.

Η πατρίδα μας χρειάζεται νέους Παπαφλέσσηδες, Γερμανούς Καραβαγγέλιδες, νέους Χρυσοστόμους  και λοιπούς όσους ρασοφόρους μαρτύρησαν για τα Πάτρια, την Πίστη και τα δίκαια του λαού.

Και για να μην είναι απούσα η κρατούσα Ορθόδοξη Εκκλησία των Ελλήνων, σηκώστε τα μανίκια και “πιάστε δουλειά”.

Οι ορδές των μεταναστών, κατά το πλείστον ισλαμιστές, δεν είναι για το καλό μας.  Μ’ αυτούς δεν λύνεται το δημογραφικό μας πρόβλημα. Ρωτήστε τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης, όπου συνυπάρχουν αιώνες τώρα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι στις Επαρχίες τους,  να Σας πούνε πόσους μικτούς γάμους έχουν κάνει, στην διάρκεια της ποιμαντορίας τους. 

Ο μαγαλόπνευστος προ-προπάππος μας ποιητής Πίνδαρος, είπε πριν 2.500 χρόνια: Ο σιωπών δοκεί συναινείν!

Ο Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμάς, Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης,  είπε αργότερα: σιωπ εναι τρίτη μορφ θεΐας!    

 Και ο Μέγας Βασίλειος επίσης μας λέγει:  της σιωπής το κρίμα, φοβερόν εστί!

προσκυνώ

Θωμάς Αναστασιάδης

συντ/χος  –  Θεσσαλονίκη

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ