Ο πραγματικός εχθρός του λαού…

Γράφει ο Λευτερης Παπαεμμανουηλ

Πολύς “ντόρος” γίνεται φίλοι μου τώρα τελευταία, για διάφορους εχθρούς, ορατούς και αοράτους, που απειλούν τον λαό μας.

Θεωρώ όμως, πως ο πιο επικίνδυνος εχθρός του λαού μας, είναι ο… ΊΔΙΟΣ Ο ΛΑΌΣ! Όχι όλοι φυσικά, αλλά στην μεγάλη του πλειοψηφία.

Ο λαός που ανέχεται την “βρώμα και τη δυσωδία” αυτού του τόπου για να μην χάσει την βόλεψή του, να μην χάσει τη συνήθη καθημερινότητα του. Ο λαός που σκέφτεται αποκλειστικά το δικό του συμφέρον και αδιαφορεί για το σύνολο. Ο λαός που μεγάλωσε “γλύφοντας και έρποντας”, για τα αυτονόητα δικαιώματά του και φίλησε “κατουρημένες ποδιές” για να γίνουν οι δουλειές του.

Ο λαός που ΘΥΣΊΑΣΕ την ιστορία του, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του, την ορθόδοξη πίστη του, για να αισθάνεται αρεστός στους κόλπους της “ευρωπαϊκής μαφίας”. Ο λαός που προσκύνησε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς ηγέτες για μια θέση εργασίας, για ένα “ρουσφέτι”. Ο λαός που βλέπει το τέλος του και “σφυρίζει αδιάφορα” σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ο λαός που έχασε το “νόημα” της πραγματικής ζωής, της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ο λαός που δεν δίστασε να “θυσιάσει” ακόμη και τα παιδιά του, γιατί φοβήθηκε να συγκρουστεί με την εξουσία για τα πιστεύω του. Ο λαός που φοβήθηκε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει… ΦΤΑΝΕΙ… ΩΣ ΕΔΩ…

Ένας “νεκρός” λαός, που περιφέρεται ως “πτώμα” στα στενά των πόλεων και ΦΟΒΆΤΑΙ και τη σκιά του. Ένας λαός, που περιμένει τον ΜΕΣΣΙΑ να τον πάρει απ’το χέρι και να τον οδηγήσει στην “Γη της επαγγελίας”, ενώ ο ίδιος παραμένει στην αδράνεια και την απραξία. Ένας λαός, που αν δεν ξυπνήσει γρήγορα, είναι δυστυχώς καταδικασμένος να ΠΕΘΑΝΕΙ…

Ψάχνουμε να βρούμε συνεχώς ενόχους και δεν κοιτάμε τον καθρέφτη μας να μας απαντήσει. Όλους αυτούς τους “παρατρεχάμενους” εμείς τους δώσαμε βήμα και αξία, που έπρεπε ούτε καν να υπάρχουν στην ζωή μας. Μας ρήμαξαν τις ζωές μας χρόνια τώρα και ειδικά το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά μας… ΙΣΟΠΈΔΩΣΑΝ!!!

Εμείς τι κάνουμε για αυτό φίλοι μου; Αγωνιζόμαστε να αποδεσμευτούμε; Λίγοι άνθρωποι αγωνίζονται και οι υπόλοιποι στη “κοσμάρα” τους που λέει η νεολαία μας. Ακόμη και στα social media κοιτάνε οι περισσότεροι την αυτοπροβολή τους, ποζάροντας ανέμελες φωτογραφίες, αποζητώντας κανένα like για να ανεβάσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Μα είναι δυνατόν; Πόση ανοησία μπορεί να αντέξει κανείς; Τι απίστευτη νωθρότητα, απάθεια, νιρβάνα είναι αυτή; Σε τέτοιους δυστοπικούς καιρούς, αυτές οι συμπεριφορές ΔΕΝ συγχωρούνται. Μας πεθαίνουν κάθε ώρα και στιγμή και εμείς σκύβουμε το κεφάλι; Που είναι η ανδρεία μας; Πού είναι η τόλμη μας; Το θάρρος να αποτινάξουμε τους τυράννους;

Αυτές οι αρετές μάλλον ανήκαν μόνο στους προγόνους μας, όπως τον Παύλο Μελά που σαν σήμερα έδωσε την ζωή του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Άξιους προγόνους τους οποίους έχουμε απογοητεύσει προ πολλού, υπομένοντας καταστάσεις που αυτοί δεν θα επέτρεπαν ούτε στο ελάχιστο να συμβούν.

Ειλικρινά φίλοι μου δεν ξέρω που οδηγούμαστε, αλλά μη περιμένουμε κανένα “Μεσσία και προφήτη” από δαύτους που προβάλλονται από τα ΜΜΕ ή αυτοπροβάλλονται στο ίντερνετ εφησυχάζοντας το λαό. Μην έχουμε αυταπάτες, δεν γνωρίζουμε από πού υποκινούνται και τι σκοπούς έχουν.

Εμείς έχουμε νοημοσύνη να καταλάβουμε ότι χωρίς να αντισταθούμε οι ίδιοι, ατομικά και ομαδικά, δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα. Ο Θεός δεν θέλει δειλούς, θέλει γενναία παλικάρια με ψυχή και λεβεντιά. Χωρίς να δώσουμε αγώνα και μαρτυρία μη περιμένουμε στεφάνι νίκης…

Εμπρός Έλληνες, σηκωνόμαστε και προχωράμε μπροστά. Φτάνει πια η αδράνεια. Έχουμε μια πατρίδα να σώσουμε απ’ όλους αυτούς που την καταστρέφουν και την ξεπουλάνε στους εχθρούς μας. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι…

ΤΟ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ!!!

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ