Έγκλημα Τεμπών: Παιδιά που ορφάνεψαν από την τραγωδία, θα διαβάζουν σε βιβλίο Γλώσσας ότι «το τρένο είναι το ασφαλέστερο μέσο». Η ειρωνεία του κράτους ανάγκασε συγγενή θύματος να κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση…

Ακόμα και σήμερα, σχεδόν 2 χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο κανένας πολιτικά υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε, στα ελληνικά σχολεία, στο βιβλίο Γλώσσας της ΣΤ’ Δημοτικού, οι μαθητές μαθαίνουν στην ενότητα: «Ταξίδια, τόποι, μεταφορικά μέσα», ότι «το τρένο είναι το… ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο»! Τη στιγμή μάλιστα που μετά από αυτό το έγλημα έχουν υπάρξει ανάλογες περιπτώσεις παρολίγον σύγκρουσης τρένων οι οποίες αποφεύχθηκαν από καθαρή τύχη, καθώς το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη…δεν λειτουργεί.

Αυτό το προκλητικό ψέμα λοιπόν, κατήγγειλε ο Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης, σύζυγος της αδικοχαμένης Αθηνάς Κατσάρα που σκοτώθηκε στα Τέμπη και μεγαλώνει μόνος του το τρίχρονο παιδί τους.

Ο Νικόλας σε ανάρτησή του που δείχνει φωτογραφία της εξοργιστικής πρότασης που υπάρχει στο βιβλίο Γλώσσας, απευθύνθηκε ευθέως στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αφορμή στάθηκε η παρατήρησή του σε μία συγκεκριμένη άσκηση από βιβλίο του δημοτικού που ο μαθητής καλείται να συμπληρώσει την πρόταση: «Το τρένο είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο». 

Απευθυνόμενος, λοιπόν, στον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη ζήτησε να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση από τα βιβλία του δημοτικού. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά «μεγαλώνω ένα παιδί που έχασε την μάνα του στα Τέμπη και σε λίγα χρόνια δεν θα ήθελα να μπει στην διαδικασία να λύσει την άσκηση 11… απαιτώ να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση…».

Η ανάρτησή του:

«Κύριε υπουργέ , κ. Πιερρακάκη χρήζουν ανανέωσης τα βιβλία του Δημοτικού, διότι μεγαλώνω ένα παιδί που έχασε την μάνα του στα Τέμπη και σε λίγα χρόνια δεν θα ήθελα να μπει στην διαδικασία να λύσει την άσκηση 11… απαιτώ να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση …σε περίπτωση που δεν φτάσει στα μάτια σας , θα σας το στείλω και στο e-mail σας…»

Την ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο έγκλημα των Τεμπών, σχολιάζοντας σχετικά μεταξύ άλλων: «Ο Νίκος είναι σύζυγος της Αθήνας Κατσαρα που ήταν μέσα στο μοιραίο τρένο εκείνο το βράδυ ένα από τα θύματα του εγκλήματος. Μεγαλώνει ένα παιδί που αυτή την στιγμή αναγκάζεται στο σχολείο του να βλέπει στη διδακτέα ύλη το συγκεκριμένο κείμενο. Εσείς εάν ήσασταν στην θέση του τι θα λέγατε στο παιδί σας;»

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

By Έλληνας Πατριώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ